Bezienswaardigheden New York

Er is zoveel te doen in New York dat het bijna onmogelijk is alles te bekijken tijdens een stedentrip New York. Vele bezienswaardigheden zijn er in de stad te vinden maar het is ook gewoon leuk om op te gaan in het leven van de stad. Hieronder hebben wij de bezienswaardigheden in New York voor je op een rijtje gezet:

Times Square

Eveneens bekend als de binnenstad van New York en één van de beroemdste straten ter wereld. Mede bekend dankzij de vele billboards met neonreclame. Theater liefhebbers vinden hier Broadway met al z’n theaters.

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is een geschenk uit Frankrijk als teken van de vriendschap. Inmiddels is het beeld meer dan wereldberoemd en wordt het dagelijks door duizenden toeristen gefotografeerd.

Vanuit de kroon van het beeld kun je genieten van een schitterend uitzicht. Om de kroon te bereiken moet je wel 354 traptreden beklimmen. Vanwege veiligheidsprocedures kunnen de wachttijden enorm zijn.

bezienswaardigheden New York

ChinaTown

Chinatown is gelegen op het schiereiland Manhattan. Deze bijzondere wijk is zeker een aanrader om doorheen te wandelen. Jaarlijks doen duizenden toeristen hetzelfde.

De wijk zelf is niet groot, maar wel dichtbevolkt met zo’n 300.000 inwoners! Hiermee is het een van de grootste ter wereld en streeft zelfs Chinatown in San Francisco voorbij.

Central park

Evenals Chinatown ligt dit park op het schiereiland Manhattan. Dit rechthoekige park wordt omringd door wolkenkrabbers en is zeker een bezoek waard. Geniet van de leuke romantische bruggen, prachtige uitzichten en ervaar hoe New Yorkers ontspannen na een dag werken of in het weekend.

Tevens vind je in het park vele optredens, roller disco en sport activiteiten. In de kerstperiode vind je er een kerstmarkt.

Fifth Avenue

Shoppen? Dan is dit the place to be! Op 5th Avenue vind je de exclusieve merken en winkels. Mocht je geen budget hebben voor deze zaken dan is er doorheen lopen ook leuk. En sta versteld van de meest indrukwekkende etalages die om jouw aandacht vragen.

Empire State Building

Empire State Building is met 380 meter hoog de hoogste wolkenkrabber van New York. Wel pas sinds de terroristische aanslagen op het World Trade Center. Het gebouw is in een recordtijd van 14 maanden gebouwd.

Het gebouw is niet alleen qua uiterlijk indrukwekkend het geeft je tevens de mogelijkheid New York van bovenaf te bekijken. Geniet van het uitzicht over de imposante stad New York.

Brooklyn bridge

Een van de bekendste hangbruggen ter wereld, die de wijken Brooklyn en Manhatten met elkaar verbindt. Het doel bij de bouw van de brug was dat het de allermooiste brug van de wereld moest zijn. Of dat zo is laten we aan jullie over? Maar imposant is de brug wel.

Je kunt op de brug wandelen, mocht je de brug willen oversteken betekent dit een wandeltocht van 1825 meter. Maar je kunt het op het gemakje doen, op de brug staan bankjes om uit te rusten.

Ground Zero

De plek waar ooit het World Trade Center stond. Een indrukwekkend stil stukje, in de anders zo drukke stad New York.

Wall Street

Het financiële district van New York. Leuke bijkomstigheid is dat Wall Street vernoemd is naar de wal die de Nederlandse gouverneur in 1656 liet bouwen.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden