Ontdek bijzondere plekken in New York – Part I

New York is een bijzonder populaire stad bij toeristen. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de stad en zijn bekende bezienswaardigheden. New York heeft veel meer te bieden dan de bekende bezienswaardigheden, er zijn vele leuke bijzondere plekken New York die nog niet door de massa toeristen zijn ontdekt. Wij hebben 3 bijzondere adresjes voor je op een rijtje gezet:

Bezoek de Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur bezoeken in New York? Dat is mogelijk. Je vindt een stuk met wereldgeschiedenis in de lobby van een kantoorgebouw midden in New York. In de lobby staan 5 stukken van de Berlijnse Muur met een afmeting van 6 meter bij 3,5 meter hoog. Op de Berlijnse Muur vind je een prachtige schildering van de Duitse artiest Thierry Noir en Kiddy Citny. Aan de andere zijde van de muur is slechts leeg stuk beton te zien, als herinnering aan het politieke klimaat in voormalig Oost-Duitsland.

Je vindt de Berlijnse Muur in New York op 520 Madison Avenue.

City Hall Station

New York beschikt sinds het begin van de 20ste eeuw over een metrolijn. Onder de gehele stad lopen honderden kilometers aan spoorlijn. In de loop der jaren zijn er nieuwe stations toegevoegd en oudere stations gesloten. Er zijn dan ook een aantal verlaten metrostations onder de stad. Eén daarvan is de City Hall Station, dit station werd geopend op 27 oktober in 1904. Uiteindelijk werd dit prachtige station met kroonluchters gesloten omdat het niet meer te moderniseren was.

Inmiddels is het mogelijk om af en toe een toer te maken door dit prachtige verlaten station. Helaas is dit niet zondermeer voor iedereen mogelijk. Om een toer te kunnen maken moet je:

  • Lid zijn van Transit museum
  • Ingeschreven staan voor de nieuwsbrief en deze in de gaten houden voor de release van nieuwe datums, gewoonlijk worden deze jaarlijks in april, augustus en december bekend gemaakt.
  • Bestel je tickets online, hiervoor heb je je e-mailadres en wachtwoord voor nodig.
  • Vul het benodigde papierwerk in, zonder de ingevulde papieren word je niet toegelaten tot de toer.

Boten begraafplaats

Eén van de spookachtigste plaatsen op Staten Island is de begraafplaats voor boten. Je vindt de Witte Marine Equiment Company tussen Staten Island en New Jersey in de Artur Kill rivier. Op deze plek vind je de laatste rustplaats van honderden vergane schepen. Het is daadwerkelijk een vergeten hoek in de stad New York en daardoor bijzonder populair bij fotografen!

 

Heb jij bijzondere plekken in New York gevonden die anderen zeker moeten bezoeken maar die niet bij de bekende bezienswaardigheden van New York horen? Laat het ons hieronder weten!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden