Ontdek bijzondere plekken in New York – Part II

In ons vorige blog met bijzondere plekken in New York hebben wij al drie onbekende aanraders voor je op een rij gezet. In dit blog zullen we opnieuw 3 bijzondere plekken in New York vertellen, die je absoluut moet bezoeken als je deze geweldige stad bezoekt!

Eagle Street Rooftop Farm

Waarschijnlijk is het dak van een warehouse in de wijk Brooklyn, de laatste plaats waar je een boerderij verwacht. Toch wordt er op een aantal verdiepingen hoger dan het straatniveau groenten verbouwd zoals radijsjes, komkommers en nog veel meer.

Op meer dan 600 vierkante meter wordt door 100 vrijwilligers groente verbouwd. Bijkomend voordeel van het verbouwen van groente op deze hoogte is het prachtige uitzicht op het stadsdeel Manhattan.

Ontstaan vanuit het motto: verse groente van dichtbij zorgt voor minder vervuiling. Gedurende het seizoen worden er diverse groente verbouwd op de daken en bezorgen vrijwilligers op de fiets de verse groente bij diverse restaurants in de omgeving.

Gedurende het seizoen van mei tot oktober is de Eagle Street Rooftop Farm op zondag geopend voor publiek van 13.00 – 16.00 uur. Zeker de moeite waard!

Fluister een geheim aan elkaar in de Grand Central

De Grand Central Terminal is het hoofdtreinstation van New York, dagelijks bezoeken duizenden mensen dit station. Op het station zijn vele winkels en eetgelegenheden te vinden. Maar ook daar kan iedereen je horen als je een privégesprek aan het voeren bent. De oplossing, het station beschikt over een soort fluistermuur.

Tegenover de Oyster Bar & Restaurant vind je een schuine boog. Als een persoon iets tegen de muur fluistert daar, dan kan de andere persoon aan de andere kant van de boog dit luidt en duidelijk horen, terwijl omstanders dit niet meekrijgen. Leuk om een keer te doen!

Liefdestour in Central Park

Iedereen kent het Central Park in New York, het park behoort tenslotte ook tot één van de bezienswaardigheden van de stad. Maar er is nog iets bijzonders in het park wat niet iedereen weet. In het park staan tal van bankjes om heerlijk op uit te rusten, maar 1/3 van de bankjes brengt nog meer.

Zo staan er op deze bankjes persoonlijke quotes, wij zijn zeer benieuwd wat jouw persoonlijke favoriet is. Door op zoek te gaan naar de banken met spreuken ontdek je op een leuke manier het Central Park!

 

Heb jij bijzondere plekken in New York gevonden die andere zeker moeten bezoeken maar die niet bij de bekende bezienswaardigheden van New York horen? Laat het ons hieronder weten!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden