Brooklyn Bridge New York

Eén van de belangrijkste hangbruggen ter wereld, de Brooklyn Bridge. De brug is gebouwd tussen 1869 en 1883 en is ontworpen door vader en zoon Roebling. De indrukwekkende brug was in die tijd de enige verbinding tussen Brooklyn en Manhattan. Het doel was de mooiste brug ter wereld te bouwen. Of dat gelukt is mag ieder voor zichzelf beslissen. Het uitzicht vanaf de brug blijft in ieder geval prachtig.

De Brooklyn Bridge is officieel geopend op 24 mei 1883. Een aantal dagen na de opening was er nog enige twijfel bij veel New Yorkers. Was de brug wel veilig genoeg en zou het niet instorten. Om het tegendeel te bewijzen liep er een jaar later een parade van circus dieren inclusief 21 olifanten over de Brooklyn Bridge. Dit haalde alle twijfels weg, de brug is ongelofelijk sterk. Tegenwoordig bewandelen dagelijks ca. 4.000 voetgangers de brug, fietsen er ca. 2.600 fietsers overheen en rijden er gemiddeld 120.000 auto’s.

In de loop der jaren is de Brooklyn Bridge één van de belangrijkste bezienswaardigheden van New York geworden. Zeker iets wat niet mag ontbreken op je lijstje tijdens je stedentrip New York. De brug is het beste lopend te bezichtigen, begin in Brooklyn en loop richting Manhattan. Zo kun je optimaal genieten van een overweldigend uitzicht over de skyline van New York. Het is een wandeltocht van ca. 1825 meter. Je kan dit lekker rustig aan doen. Op de brug staan tal van bankjes om even uit te rusten.

TIP! Wil je tijdens je wandeling over de brug meer te weten komen over de geschiedenis van de brug? Boek dan een tour met een gids.

Ook is het mogelijk om de Brooklyn Bridge met de fiets over te gaan. Het pad bestaat namelijk uit twee gedeeltes, de ene helft voor de voetgangers en de andere voor de fietsers.

De Brooklyn Bridge is makkelijk bereikbaar met de metro. Neem de metro naar High Street en volg vervolgens de bordjes. De ingang naar de brug zit op Washington Street.

Brooklyn Bridge

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden