Central Park

Central Park is het bekendste park van New York en misschien wel van heel de wereld. Voor iedereen is er wat te beleven en ook daarom is Central Park zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen!

De aanleg van Central Park heeft in totaal 16 jaar geduurd. Pas in 1857 konden de eerste bezoekers het park betreden. In 1859 is het park pas officeel geopend. De totale oppervlakte van Central Park is 3,41 vierkante kilometer.

In 1853 was er in New York behoefte aan ruimte. Daarom besloot de gemeente tot de aanleg van Central Park. Toen het park aangelegd werd hebben ze rekening gehouden met de verschillende behoeftes van de New Yorkers. Zo is er voldoende groen, water, ruimte om te spelen en te sporten, horeca, kunst en nog veel meer.
Central Park is door de jaren heen wel veranderd, dat komt omdat een hoop dingen tussen 1960 en 1980 gerenoveerd zijn. Maar tot op de dag van vandaag is het nog steeds een hele belevenis en is er nog altijd veel te doen.

Actief of liever ontspanning

In Central Park kan je verschillende sporten beoefenen zoals paardrijden, skaten, tennissen, hardlopen, honkbal, roeien op The Lake en vanaf oktober kun je schaatsen. Central Park heeft natuurlijk ook rustige plekken. Aan de zuidkant verzamelen zich altijd tientallen koetsjes met paarden waarmee je een ritje kan maken door Central Park.

Andere bezienswaardigheden in Central Park

Wat Central Park ook zo leuk maakt zijn de verschillende bouwwerken, attracties die zich veelal richten op kinderen tussen de 2 en 12 jaar en monumenten.

The Dairy en Central Park Zoo

Bij het bezoekerscentrum ‘The Dairy’ kan je een plattegrond halen en kan je informatie krijgen over de verschillende activiteiten en evenementen. Daarnaast is er ook een Gift Shop! Het bezoekerscentrum is te bereiken via de oostkant van Central Park, de 65th Street Transverse die grenst aan 5th Avenue. Hier vlakbij bevindt zich de dierentuin van Central Park. Zeker leuk om met het hele gezin te bezoeken!

Belvedere Castle

Belvedere Castle komt uit ca. 1869. Het is een opvallend kasteel gebouwd op Vista Rock waardoor het boven de omgeving uitsteekt. Vanaf Vista Rock heb je een mooi uitzicht over een deel van het park. Daarnaast is er in het kasteel een observatorium gevestigd die eigenlijk vooral bedoeld is om kinderen wat wetenschappelijke kennis te geven. Mocht je deze willen bezichtigen kan je het beste via de westkant Central Park ingaan, via 79th street Transverse die grenst aan de straat Central Park west.

 Cleopatra’s Needle

Ook zijn er verschillende monumenten zoals Cleopatra’s Needle. Deze obelisk is een authentiek exemplaar dat oorspronkelijk afkomstig is uit Egypte. Er zijn 3 obelisken in de wereld met dezelfde naam. Er staat er 1 in Londen, 1 in Central Park te New York en 1 in Parijs. Mocht je hem willen bezichtigen is hij het beste te bereiken via de oostkant van Central Park over 79th Street Transverse die grenst aan 5th Avenue.

Strawberry Fields

Ook vind je Strawberry Fields in Central Park. De echte Beatles en John Lennon fans weten waarschijnlijk gelijk wat Strawberry Field is. Strawberry Field is de gedenkplaats in Central Park die is opgedragen ter nagedachte aan John Lennon de zanger van The Beatles die in 1980 overleden is. De naam van de gedenkplaats is afkomstig van het liedje ‘Strawberry Fields Forever’. In het centrum van de gedenkplaats bevindt zich een in grijstinten uitgevoerd mozaïek op de grond met in het midden het woord ‘imagine’. Dit wordt vaak bedekt met bloemen, aardbeien en kaarsen. Ook zijn er vaak muzikanten in de buurt die zijn muziek spelen.

Strawberry Fields bevindt zich aan de westkant van Central Park en is te bereiken via Terrace Dr die grenst aan Central Park West. Ook The Lake is niet ver van Strawberry Fields en ook zeker een aanrader om te bezichtigen.

 

Natuurlijk is er in Central Park nog meer te beleven en te bezichtigen. Het park is het gehele jaar geopend en zeker een aanrader om te bezichtigen tijdens jouw stedentrip New York!

Central Park     Central Park     Central Park

 

 

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden