Ellis Island

Ellis Island staat bij veel mensen bekend als het immigratie-eiland. Dit eiland deed dienst als grenspoort voor miljoenen immigranten die vroeger naar Amerika kwamen om hun dromen waar te maken.

Het eiland heeft zijn naam te danken aan de toenmalige eigenaar, Samuel Ellis, hij kocht in 1785 het eiland. Sinds 1808 is het eiland onderdeel van de Verenigde Staten. Vandaag de dag is het eiland eigendom van de federale overheid en maakt het deel uit van de staat New York en de staat New Jersey. Zo kun je met een bezoek aan dit eiland twee verschillende staten van Amerika bezoeken.

Tegenwoordig behoort Ellis Island samen met Liberty Island tot het Statue of Liberty National Monument, bestaande uit het immigratiemuseum en het Vrijheidsbeeld. In 1990 werd dit immigratiemuseum geopend, hier zijn documenten te bekijken vanaf de herfst van 1887. Documenten van vóór die periode zijn verwoest tijdens een brand.

Het eiland van tranen

Wat bij veel mensen niet bekend is, is dat de oorspronkelijke functie van het fort op Ellis Island, het beschermen van de stad in de oorlog van 1812 was. Na deze oorlog diende het eiland bijna 80 jaar als militair terrein.

Pas sinds 1982 werd het eiland gebruikt als grenspost voor immigranten. Tot die tijd werden bij het Castle Garden Immigration Depor in Lower Manhatten, meer dan 8 miljoen immigranten ingeschreven. Toen Ellis Island werd geopend, passeerde er ruim 700 immigranten. Bij aankomst kregen ze eerst een kort medisch onderzoek, om te bepalen of ze wel of niet Amerika in mochten en er werden enkele vragen gesteld.

De bijnaam “Het eiland van tranen” heeft het te danken aan de mensen die geen toegang tot de Verenigde Staten kregen wegens medische of anderen redenen.

Ellis Island bezoeken

Wil je Ellis Island graag bezoeken? Dat kan! Het eiland is alleen per veerpont te bereiken. Iedere veertig minuten vertrekt er een veerpont vanaf Battery Park, met als eerste stop het Vrijheidsbeeld.

LET OP! Het kan erg druk zijn tickets kunt u het beste van te voren aanschaffen! Tijdens het boeken van uw stedentrip kan u een New York City Pass aanschaffen hiermee heb je toegang tot meerdere bezienswaardigheden, waaronder Ellis Island en the Statue of Liberty.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden