Empire State Building

Het Empire State Building behoort al meer dan 80 jaar tot de indrukwekkende skyline van New York. Empire State Building is begin jaren 30 gebouwd en stond in slechts anderhalf jaar(!) tijd. Het gebouw werd het achtste wereldwonder genoemd. De 381 meter hoge wolkenkrabber had toen 64 liften, inmiddels zijn dit er 73. The Empire State Building droeg de naam hoogste gebouw van de wereld tot 1972, toen het World Trade Center werd gebouwd.

Uitzicht over New York

Vanuit het Empire State Building kun je op 2 verdiepingen genieten van het indrukwekkende uitzicht over New York. De eerste mogelijkheid vindt je op de 86e verdieping, hier kun je ook nog een stuk naar buiten.

De tweede mogelijkheid is op verdieping 102, hier kun je echter alleen van binnenuit kijken, deze verdieping is tevens niet altijd geopend. Je kunt op heldere dagen maar liefst 70 kilometer ver kijken!

Ticket voor Empire State Building

Er zijn twee tickets, je kunt kiezen voor de Express of standaard. Met een expressticket kun je de wachtrij voor de lift overslaan. Uiteraard kun je de tickets ook vooraf online bestellen, hiermee voorkom je de rij bij de kassa.

Bij je stedentrip New York boek je gemakkelijk vooraf je toegangsticket voor het Empire State Building. De kosten hiervan zijn € 30,- voor volwassenen, kinderen tot 6 jaar zijn gratis en een entreeticket voor kinderen tot 12 jaar kost € 24,-.

Met een New York City PASS heb je gratis toegang tot het gebouw en krijg je tevens een audio tour. Ook kun je met deze pas het Empire State Building twee keer op een dag bezoeken. Zo kun je overdag en ’s avonds genieten van het indrukwekkende uitzicht.

Tip! Ook je New York City Pass boek je gemakkelijk bij je stedentrip New York op New-York.nl

Openingstijden

Het gebouw is de hele week geopend van 08.00u tot 02.00u. De laatste lift gaat op 01.15u naar boven. De ergste drukte kun je vermijden door voor 10.00u naar boven te gaan.

Adres

Je vindt het Empire State Building bij de kruising van 34th Street en Fifth Avenue.

 

Let op! De veiligheidscontroles zijn streng bij het Empire State Building, controleer van tevoren wat je wel en niet mee mag nemen naar boven!

 

Empire State Building
Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden