Ga fietsen in New York

Heb je een citytrip naar New York geboekt en ben je nog op zoek naar een leuke activiteit? Ga fietsen in New York! Fiets ervaring hebben we natuurlijk zeker in Nederland, dus daar zal het niet aan liggen. New York leent zich heel goed voor een leuke fietstour en je beleeft de stad op een hele andere en leuke manier.

Je kunt bij jouw stedentrip een fietstour met gids boeken of je kunt alleen een fiets huren. Dit kan ook al vooraf bijgeboekt worden bij jouw stedentrip als je dat prettig vindt. Handig toch?

Leuke fietsroutes

Op nummer één staat eigenlijk wel Central Park. Fietsend is dé manier om dit park te ontdekken. Onderschat niet de afmeting van dit park wanneer je hier doorheen wilt fietsen. Het park is echt heel groot, maar zeker de moeite waard.

Al fietsend vanaf bijvoorbeeld de Upper West Side fiets je dwars door Central Park, in Manhattan. Schrik niet van de eekhoorns want die zijn hier volop aanwezig. Ook passeer je veel beroemde locaties uit bijvoorbeeld allerlei films en series. Hoe leuk is dat?

Wanneer je alleen een fiets huurt (dus geen tour met gids) kun je zelf het park ontdekken. Trek hier wel genoeg tijd voor uit!

Een andere leuke hotspot om doorheen te fietsen is Brooklyn, met de beroemde Brooklyn Bridge. Cultuur, historie en architectuur gaan hier hand in hand en dat maakt het een ontzettende leuke en tegenwoordige vooral hippe wijk in New York.

Kies hier voor een fietstour met gids zodat je alle ins & outs hoort en zeker bent dat je de leukste plekken ziet.

Ga je rond februari, dan worden de tours in Brooklyn vaak aangepast. Vanwege de wind is het dan te zwaar om alle bruggen over te fietsen. Maar geen nood, ook dan zie je de prachtigste en interessantste plekken van Brooklyn.

Regels

En dan de regels, niet onbelangrijk natuurlijk: de verkeersregels voor fietsers zijn nagenoeg gelijk als die van in Nederland. Het wordt wel aangeraden om tijdens het fietsen een fietshelm te dragen. Op de stoep rijden is verboden, net als in Nederland. Fietsen doe je op de fietspaden, net als bij ons!

Als je een fiets in New York huurt krijg je vaak een fietskaart van de verhuurder bij je huurfiets en anders zijn er via internet goede fietskaarten te downloaden.

 

Heb jij al eens gefietst in New York? Wat zijn jouw ervaringen en wat zijn de leukste tips? We horen het graag!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden