Freedom Tower New York

De Freedom Tower in New York, officieel genaamd de One World Trade Center, is met zijn 541,3 meter het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. En is in New York te vinden bij Ground Zero. Nadat de Twin Towers en nog diverse andere torens tijdens de aanslagen verwoest werden, besloot Amerika om een nieuw WTC gebouw neer te zetten, waarvan de Freedom Tower uiteindelijk op moest vallen. Eind 2015 werd de Freedom Tower officieel geopend.

De toren kreeg de naam Freedom Tower maar een gedeelte van de overheid vond de naam te emotioneel en de toren zou dan altijd geassocieerd worden met de gebeurtenissen van 11 september. Vervolgens hebben ze naam veranderd in One World Trade Center.

De hoogte van de toren is 541,3 meter, omgerekend naar voet is dat, 1776 voet, dat heeft een symbolische verwijzing naar het jaartal waarin Amerika onafhankelijk werd. De naam Freedom Tower verwees naar de onafhankelijkheidsverklaring in 1776 van Amerika, 11 september 2001 en de vrijheid van de Amerikanen.

Verdiepingen

Boven in de toren is de One World Observatory te bezoeken op de verdiepingen 100 t/m 102. Dit moet de nieuwe topattractie van New York worden met een prachtig uitzicht over New York. De super snelle lift, genaamd Sky Pods, brengt je binnen een minuut naar verdieping 102. In de lift is er een 3D-animatie te zien die de geschiedenis van New York weergeeft.

Als de lift je boven heeft gebracht krijg je een video te zien over New York die ongeveer 2 minuten duurt. Aan het einde van deze animatie, gaat als het ware het ‘doek omhoog’, en heb je een 360 graden uitzicht over de skyline van New York.

Op de 100ste verdieping vind je 2 interactieve installaties waarbij je video’s kan zien. Je kan specifieke afbeeldingen van New York opvragen, er is een Sky Portal en een rode schijf die steeds real-time video’s laat zien van de straten. De giftshop is ook op deze verdieping terug te vinden.

Op verdieping 101 bevinden zich alle eetgelegenheden. Maar bereidt u voor, het is er niet goedkoop!

Algemene informatie

De Freedom Tower is in de zomer geopend van maandag tot en met zondag van 09.00u tot 22.00u.

Buiten de zomer van maandag tot zondag van 9.00u tot 20.00u.

De laatste tickets worden 3 kwartier van tevoren verkocht dus in de zomer op 21.15u en daar buiten om 19.15u.

Het adres is 285 Fulton Street New York, New York 10007. Je komt er via West Street. Ga je met de metro dan is de halte World Trade Center het dichtstbij.

De kosten van de tickets zijn voor volwassenen tussen de 13 en 64 jaar $34. Voor 65+ $32 voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar $28 en kinderen onder de 5 jaar zijn gratis.

Freedom Tower

 

Tip! Koop van tevoren tickets zo voorkom je dat je lang moet wachten!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden