Ground Zero

Veel mensen weten nog precies waar ze waren op 9 september 2001. New York veranderde in één klap en ook de skyline van New York ziet er sindsdien anders uit. Ground Zero, waar voorheen de Twin Towers stonden wordt nu gekenmerkt door het 9/11 Memorial. Een plek wat op velen nog steeds indruk maakt.

9/11 Memorial

Dit monument is speciaal gemaakt voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001. En wat je waarschijnlijk niet wist ook voor de slachtoffers van een eerdere bomaanslag op het WTC in 1993. Het hart van het monument wordt gevormd door 2 waterbakken, rondom deze waterbakken zijn alle namen van de slachtoffers in brons gegraveerd. De waterbakken geven precies de plek aan waar vroeger de Twin Towers stonden.

Hoe kom je er?

Het 9/11 Memorial is makkelijk te bereiken per metro. Je kunt diverse metrolijnen nemen naar Fulton Street. Vanuit hier loop je richting Church Street. Je passeert het WTC en slaat rechtsaf op Thames Street.

Openingstijden

Het monument is dagelijks te bezoeken van 7.30u – 21.00u. Houdt er rekening mee dat het monument gesloten is op 11 september.

Ben je van plan om een kijkje te gaan nemen bij het monument dan is het tevens mogelijk om het Ground Zero museum te bezoeken.

Ground Zero

Het Ground Zero Museum

Het museum geeft de gebeurtenissen weer rond de aanslagen van 11 september. Via displays, archieven, foto’s en echte voorwerpen wordt het verhaal rondom 9/11 weergegeven. Het museum is opgedeeld in 2 exposities. De Historical Exhibition en de Memorial Exhibition.

De Historical Exhibition brengt deze tragische dag in beeld. Vanaf het moment dat het allemaal begon tot aan hoe het uiteindelijk afliep. Bij de Memorial Exhibition worden de slachtoffers herdacht door een ware ‘Wall of Faces’. Door op de foto te klikken van een bepaald persoon krijg je meer informatie te zien, deze informatie is door nabestaanden van de slachtoffers geschreven.

 

Openingstijden

  • zondag t/m donderdag van 09.00u – 20.00u, laatste toegang om 18.00u.
  • vrijdag en zaterdag van 09.00u – 21.00u, laatste toegang om 19.00u.

Let op! net als het 9/11 Memorial is ook het museum gesloten op 11 september.

Kosten

Je betaalt ongeveer $ 24 om het museum te bezoeken. Kinderen t/m 7 jaar kun je gratis meenemen.

Goed om te weten! Maak je gebruik van de New York City Pass dan heb je gratis toegang tot het museum. Let er wel op dat je met deze pas in de maanden juli en augustus pas na 14.00u naar binnen mag.

Ground Zero

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden