Halloween in New York, trick or treat!

Halloween wordt in veel grote steden over heel de wereld gevierd, maar nergens wordt het zo gevierd als in New York. In de hele stad zijn al ruim van te voren allerlei evenementen georganiseerd. Van griezelig tot angstaanjagend, er is voor ieder wat wils! Ben jij toevallig met Halloween in New York, of ben je van plan volgend jaar een stedentrip naar New York te maken? Dat zijn dit onze tips voor de evenementen die je zeker niet mag missen!

The Village Halloween Parade

Één van de evenementen die je zeker niet mag missen met Halloween in New York is de bekendste Halloween parade The Village, die dit jaar voor de 43ste keer wordt georganiseerd. De parade heeft ongeveer 50.000 deelnemers en er is op diverse plekken langs de route live muziek. Zoek een plekje langs de Sixth Avenue om dit spektakel te zien en mee te maken. Loop je liever mee? Zorg er dan voor dat je tussen 18:30 en 20:30 op Sixth Avenue bent. En vergeet je kostuum niet! Anders mag je helaas niet mee lopen.

31 oktober, 19:30 Manhattan – Sixth Avenue

Halloween New York

Pumkin picking at Decker Farm

Eén van de traditionele activiteiten tijdens Halloween is het uitzoeken van een pompoen. Dit gebeurd op een pompoen veld, over het veld liggen allemaal pompoenen verspreid in allerlei soorten en maten. Neem een pompoen mee om er vervolgens een jack-o’-lantern van te maken. Dat is een lantaarn van een uitgeholde pompoen met een eng gezicht er in gemaakt. Je pompoen uitzoeken kan onder andere op de Decker Farm. De Decker Farm is gelegen in Historic Richmond Town op Staten Island. Op de boerderij zijn nog meer activiteiten zoals een tour door de boerderij, een rondje met de trekker of verdwaal in het maïsdoolhof.

Decker Farm Historic Richmond Town – Staten Island. Elk weekend in oktober

Halloween New York

Blood Manor

Misschien ken je hem al van dit filmpje op Social Media, Blood Manor, het engste spookhuis van New York. Zoek je weg door dit extreem enge spookhuis, waar je niet rustig door heen kunt lopen. De kaartjes kun je van te voren online kopen. Je moet wel een tijd kiezen wanneer je het spookhuis wilt bezoeken, dit is om lange wachtrijen te voorkomen. Ben jij niet snel bang te krijgen? Bezoek dan Blood Manor tijdens Halloween in New York.

Blood Manor – 163 Varick St, New York Verschillende dagen tussen 03 oktober – 05 november

Coney Island – Halloween Harvest

De beroemde kermis op Coney Island wordt helemaal ondergedompeld in griezel sferen. De kermis staat elk weekend van oktober in teken van Halloween met allerlei leuke optredens, kraampjes en een pompoenveld met een gigantische pompoen. Je kunt natuurlijk ook nog een ritje maken in één van de vele attracties, bijvoorbeeld in de achtbanen, The Tunderbolt of The Cyclone!

Luna Park in Coney Island – Brooklyn Elk weekend in oktober.

Halloween New York

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden