Kerst in New York

 It is the most wonderfull time of the year. Kerst in New York is iets wat iedere kerstliefhebber een keer moet meemaken, want New York verandert ieder jaar in een winter wonderland met kerstbomen, honderden lichtjes en andere decoratie. Nergens worden de kerstdagen beter gevierd dan in The Big Apple. Er valt genoeg te beleven voor families, geliefden en vrienden.

Rockefeller Center

Voor een groots en sprookjesachtige kerst moet je in New York zijn. De kerstboom van Rockefeller Center is de bekendste kerstboom van heel New York. Deze boom is minimaal 20 meter hoog en 7,5 meter breed, voor de verlichting van de boom word maar liefst 8 kilometer aan lichtsnoer gebruikt. De lichtjes in de boom worden na Thanks Giving aangezet en dit is altijd een groot spektakel. Er gaat een grote ceremonie aan vooraf en die word live uitgezonden op tv. Veel Amerikanen kijken deze ceremonie op tv, simpelweg omdat het te druk is in Rockefeller Center. Na de ceremonie is de boom dagelijks te bewonderen van 05.30 tot 23.30 uur. Tijdens de kerst is de boom 24 uur per dag verlicht.

Naast de beroemde boom staat Rockefeller ook bekend om de mooie ijsbaan. Rockefeller Plaza is omgetoverd tot een prachtig ijsbaan die grenst aan de grote kerstboom en het standbeeld van Prometheus. Naast de ijsbaan is er een chalet waar je kunt opwarmen met een warme chocolademelk en iets lekkers erbij. Schaatsen in New York bij het Rockefeller Center is een geweldige belevenis.

Let er wel op dat je niet de enige bent die hier wil schaatsen en dat er vaak lange rijen staan. Je kan eventueel ook naar de ijsbaan in Central Park, deze ijsbaan is groter en net zo sfeervol.

new-york-kerst

Kerstlichtjes tour

Niet alleen de kerstboom van Rockefeller is mooi verlicht, maar dat geldt ook voor de rest van New York. Het fanatiek versieren van de huizen is voor de meeste New Yorkers net zo belangrijk als de cadeautjes onder de boom. Vooral in Dyker Heights in Brooklyn, deze buurt is in 2012 verkozen tot best versierde straat van Amerika.

Om alle verlichting te kunnen zien worden er verschillende bustours door de stad georganiseerd. Zo is er de Holiday Lights tour, deze bus tour komt langs alle hoogtepunten op het gebied van kerstverlichting. Het is mogelijk dit ticket te combineren met een toegangskaartje tot de schaatsbaan van Rockefeller. Daarnaast is er ook de Dykers Heights tour, deze 3,5 uur durende tour begint in Lower Manhattan en brengt je naar Brooklyn. Onderweg worden er meerdere stops gemaakt en aan het eind krijg je warme chocolademelk met een cannoli, een Italiaans gebakje.

Kerstmarkten

New York kent meerdere gezellige kerstmarkten die je het ultieme kerstgevoel geven. De bekendste kerstmarkten zijn: Wintervillage in Bryant Park, Union Square Holiday Market en Columbus Circle Holiday Market.

WinterVillage is een openlucht kerstmarkt in Bryant Park met meer dan 100 boetiekjes. Kleding, accessoires, eten en drinken, je vind het er allemaal. Ook heb je hier een grote gezellige schaatsbaan, de enige in New York met gratis toegang. De kerstmarkt opent al vanaf ca. 29 oktober tot 2 januari.

New York Schaatsen

Zoals de naam al zegt, de Union Square Holiday Market is in Union Square Park, het hart van New York City. Op deze markt vind je unieke cadeaus die gemaakt zijn door lokale vakmensen en artiesten. Verder vind je hier een studio voor kinderen waar zij zelf kunnen knutselen, live muziek en een stationnetje waar je kan opwarmen. De kerstmarkt is geopend van ca. 17 november tot 24 december.

De Columbus Circle Holiday Market staat bekend als de mooiste en elegantste plek voor het doen van je kerstinkopen. Deze markt vind je bij de ingang van Central Park aan de west kant. Je wordt ondergedompeld in glinsterende paden van kunst, sieraden, huishoudelijke spullen en heerlijk eten van lokale artiesten. De markt is open vanaf ca. 29 november tot en met 24 december.

Macy’s

Wat je zeker moet doen tijdens jouw stedentrip naar New York is ‘window shopping’ bij Macy’s. Macy’s is één van de grootste en bekendste warenhuizen van New York en gaat helemaal op in de kerstsferen. Niet alleen de buitenkant van het warenhuis is versierd maar ook de etalages. Er is zelfs een verdieping omgetoverd tot een magisch kerstdorpje: Macy’s Santaland. En natuurlijk is er een kerstman aanwezig met wie je op de foto kan!

Kerst in New York

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden