Manhattan

Manhattan, één van de 5 stadsdelen van New York en vaak het eerste wat in je op komt als je denkt aan deze wereldstad. Dat is geen wonder, dit stadsdeel is de thuisbasis van veel belangrijke bezienswaardigheden zoals Central Park, Empire State Building, St. Patrick’s Cathedral en de High Line. Musea van wereldklasse, restaurants en de felle lichten van Times Square en Broadway. Maar er is meer dan alleen deze bekende bezienswaardigheden. Manhattan bestaat uit een aantal charmante wijken.

Chinatown

Ten zuiden van Canal Street ligt deze bruisende wijk. De grootste Aziatische gemeenschap van Noord-Amerika is hier te vinden. Door de jaren heen heeft deze buurt de grenzen steeds verlegd en inmiddels trekt de buurt ook al de Lower East Side en Little Italy in. Je kunt in Chinatown goedkoop maar lekker eten in één van de vele eethuizen.

East Village

Een wijk die gekenmerkt wordt door de populatie jonge mensen. Er zijn veel discotheken en andere gelegenheden die voornamelijk jongeren aantrekken. De bars en restaurants in East Village zijn gezellig levendig en over het algemeen vriendelijk voor je portemonnee.

Greenwich Village

Green Village is te vergelijken met een Parijse wijk en hierdoor vooral populair bij kunstenaars en schrijvers. Deze wijk ziet er schitterend uit maar je moet er van houden! Wandelend door de nauwe straatjes kom je telkens weer een nieuwe straat tegen die je dan weer op een andere nieuwe plek brengt.

Harlem

Een mekka voor de Afrikaans-Amerikaanse cultuur. De wijk is ontstaan als Nieuw Haarlem, een afgeleide van de Nederlandse stad Haarlem. In Harlem is veel te zien en te beleven. Zo kan je een bezoek brengen aan Hamilton Grange, het landhuis van Alexander Hamilton. Of een dagje naar Riverbank State Park. Op zondag raad ik je aan om naar de Abyssinian Baptist Church te gaan. Hier worden de mooiste gospels gezongen, houd er wel rekening mee dat je netjes gekleed gaat.

Manhattan

Little Italy

Het hart van de wijk is Mulberry Street. In de 19e eeuw bereikte de Italiaanse immigratie naar New York een record. Er ontstonden Italiaanse kranten en er kwamen zelfs volledig Italiaanse kerken. Vandaag de dag wonen er minder 5000 Italianen in Little Italy maar de heerlijke aroma’s van vers gebakken ciabatta’s kan je er nog ruiken!

Lower East Side

In deze wijk is de kledingindustrie ontstaan dit is tot op de dag van vandaag nog duidelijk te zien. Overal vind je kleine modewinkels waar je voor weinig geld de mooiste kleding kunt kopen. Naast de hippe modewinkels vind je er ook hippe restaurants en cafés waar je kunt genieten van een heerlijk hapje en drankje.

Lower Manhattan

Het laagste punt van Manhattan, ook wel Downtown genoemd. Tevens is het de plek waar de stad is ontstaan. Samen met het Financial District het kloppend hart van de stad op het gebied van financiën en justitie. De grootste trekpleister in deze wijk is het 9/11 Memorial. Maar het is ook de plek waar de East River en de Hudson River met het Vrijheidsbeeld samenkomen.

Midtown

De bestemming voor vele toeristen. In de nabije omgeving ligt de schitterende gerestaureerde Grand Central Terminal, het Chrysler Building, het Rockefeller Center en de Trump Tower. Verder kun je genieten in het gezellige Bryant Park waar in de zomer leuke evenementen worden georganiseerd. Houd je van shoppen? Dan kun je je hart ophalen op de wereldberoemde Fifth Avenue met de duurste winkels en de beste restaurants. En natuurlijk niet te vergeten het wereldberoemde Times Square.

TIP! Stap even binnen bij het Official Visitor Information Center voor handige brochures en voordeelcoupons!

Manhattan

Soho & Tribeca

Hier vind je op een oppervlakte van nog geen vierkante kilometer meer dan 250 kunstgaleries, 4 musea, meer dan 200 restaurants en meer dan 100 winkels. Tevens is deze wijk rijk aan schitterende warenhuizen en fabrieken. Deze voormalige bedrijfspanden zijn omgetoverd tot lofts, vooral populair bij artiesten en beeldhouwers.

Union Square Area

Broadway vormt een serie pleinen waarvan het eerste plein het Union Square is bij 14th Street. Op het plein wordt wekelijkse een populaire markt gehouden en tijdens de kerst kan men er leuke cadeaus kopen voor weinig geld. In deze wijk, van Park Avenue South tot aan 23rd Street, vind je de hipste restaurants en cafés van New York.

Upper East Side

Het sjieke gedeelte van Manhattan. Met veel dure winkels, restaurants en niet te vergeten het wereldberoemde Ritz hotel. Naast de boetiekjes van de bekende modemerken is hier ook het warenhuis Barneys gevestigd. De museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Museum Mile, met musea die stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Upper West Side

Een leuk woon- en winkelgebied waar voornamelijk de intellectuele en creatieve mensen wonen. De Upper West Side loopt van Columbus Circle bij 59th Street naar 110th Street en wordt begrensd door Central Park West en Riverside Park. De Upper West Side wordt gescheiden van de Upper East Side door Central Park.

Manhattan

Naast Manhattan wordt New York gevormd door nog 4 andere stadsdelen namelijk de Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden