Marathon New York

Eén van de grootste sportevenementen voor een goed doel, is de jaarlijkse New York Marathon. Met jaarlijks meer dan 2 miljoen toeschouwers en 50.000 hardlopers is dit het grootste evenement van de stad. Deelnemen aan de marathon van New York mag je niet zomaar, je moet hiervoor worden uitgeloot. Maar niet getreurd, ben je drie keer uitgeloot dan wordt je automatisch de vierde keer wel ingeloot voor de marathon.

Wanneer is de New York Marathon?

Jaarlijks vindt de Marathon van New York plaats in het eerste weekend van November op zondag. Dit jaar is dit 6 november 2016.

Ontdek New York tijdens de marathon

Het lopen van de marathon van New York is een unieke belevenis. Tijdens het hardlopen passeer je 5 wijken in New York met diverse bezienswaardigheden.

Op Staten Island klinkt het Amazing Grace voorafgaand aan iedere startgroep, de vele Amerikanen die deelnemen zingen uit volle borst mee. Je verlaat Staten Island middels de Verrazano-Narrows Bridge de wijk Brooklyn in. In deze wijk is het vaak gezellig druk en de toeschouwers moedigen je hysterisch aan.

Vervolgens moet je oppassen dat je niet de man met de hamer tegenkomt in de wijk Queens. Hier moet je de gevreesde Queensboro Bridge over, deze is stijl en verraderlijk lang. Maar vervolgens kun je moet putten uit het enthousiasme van de toeschouwers in de volkswijk Bronx.

De laatste kilometer breng je door in het Central Park, hier staan duizenden mensen jou naar de eindstreep te schreven.

New York bezoeken tijdens de marathon

New York is in het dagelijks leven al een hectische stad, tijdens de marathon komen daar nog eens vele toeristen bij en uiteraard ook gewone Amerikanen die meedoen aan de hardloopwedstrijd. Houdt er rekening mee dat het druk is in de stad tijdens het eerste weekend in November. En wil je New York bezoeken tijdens de marathon, reserveer dan tijdig je hotelkamer en laat je niet verrassen op het laatste moment.

Tip: Reserveer je hotel tijdig, want hotelkamers tijdens het weekend van de marathon worden jaarlijks vroeg geboekt!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden