Meatpacking District – New York

In New York zijn er heel veel leuke wijken die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Een voorbeeld hiervan is de wijk Meatpacking District in Manhattan. Zoals de naam al zegt was dit vroeger een wijk waar voornamelijk vlees werd verpakt. Vandaag de dag is het een wijk van contrasten, aan de ene kant wordt er nog steeds vlees verpakt, maar aan de andere kant is het “the place to be” voor hippe boetiekjes, kunstgalerieën en chique uitgaansgelegenheden. Dit zijn onze tips voor je bezoek aan het Meatpacking District.

High Line

Deze stond wellicht al op je lijstje om te bezoeken tijdens je stedentrip New York, de High Line. De High Line is een stadspark gebouwd op een oude spoorbaan. Het begin (of het einde, hangt er van af hoe je loopt) van het park ligt in het Meatpacking District. Een wandeling door het stadspark is dus ideaal te combineren met een bezoek aan Meatpacking District. In deze blog lees je alles over de High Line.

Meatpacking District

Markthallen

Chelsea Market
Officieel is de Chelsea Market nét buiten Meatpacking District gelegen. Deze indoor foodmarket is gelegen in een voormalige industrieel pand. Het pand was vroeger een koekjes fabriek, waar onder andere het beroemde koekje Oreo is ontstaan. Op deze markt kun je je hart ophalen als echte foodlover, want er is van alles te verkrijgen. Van crêpes tot kreeft en donuts tot curryworst.

Meatpacking District

Gansevoort Market
Gansevoort Market is te vergelijken met Chelsea Market. Deze indoor market is iets kleiner dan Chelsea Market, maar is een unieke en hippe hotspot. Ook hier kun je allerlei lekkernijen van over de hele wereld verkrijgen.

Meatpacking District

Shopping

In Meatpacking kun je goed shoppen. Van designer winkels tot vintage boetiekjes, Meatpacking heeft het allemaal. Onder andere designers als Diane von Furstenberg en Christian Louboutin hebben een locatie in Meatpacking District, dus voor echte fashionistas is dit de place to be!

Uitgaansgelegenheden

Plunge
Op de 14e verdieping van The Gansevoort Hotel Meatpacking vind je de rooftop bar Plunge. Hier kun je een drankje doen met fantastisch uitzicht over de wolkenkrabbers van Midtown en de Hudson River. Houdt er rekening mee dat je favo cocktail hier erg duur zal zijn en dat het niet echt gewaardeerd wordt als je op je sneakers komt. Maar voor een “classy”, “once in a lifetime” avond ben je hier aan het goede adres.

Meatpacking District

Brass Monkey
Het uitgaansleven in Meatpacking staat bekend om de luxe en “high class”. Maar bij Brass Monkey kan iedereen terecht. Hier geldt geen dresscode en geen vroege sluitingstijd van de deuren. Brass Monkey staat bekend om de relaxte sfeer. Naast een drankje, kun je hier ook terecht voor lunch en diner.

Meatpacking District

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden