Overige stadsdelen van New York

Naast Manhattan bestaat New York nog uit vier andere stadsdelen.

Bronx

De Bronx is in het noorden van de stad gelegen en wordt door de Harlem River gescheiden van Manhattan. Het is het enige stadsdeel van New York dat op het vasteland ligt. Manhattan en Staten Island zijn eilanden en Queens en Brooklyn maken onderdeel uit van Long Island. De Bronx bestaat voor 24% uit groen, dit is het grootste percentage groen in een stedelijk gebied in Amerika. Er is meer dan 6000 acres aan parken in de Bronx en dat is zelfs zonder het beroemde Yankee stadion. Tevens een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Bronx.

Bronx

Brooklyn

Niet alleen Harlem is vernoemd naar een Nederlandse plaats. Het bekende New Yorkse stadsdeel Brooklyn is namelijk afgeleid van de Nederlandse plaats Breukelen. Dit is iets wat niet veel mensen weten, maar het is toch leuk om er even bij stil te staan als je Brooklyn binnenkomt. Brooklyn is de laatste jaren steeds hipper geworden. Je vindt er ook veel leuke restaurantjes en winkeltjes. Een leuke manier om Brooklyn te bereiken vanaf Manhattan is via de Brooklyn Bridge. Je hebt dan gelijk een waanzinnig uitzicht over de skyline. Leuke bezienswaardigheden in Brooklyn zijn o.a. het Brooklyn museum en het Brooklyn Bridge Park.

Brooklyn

Queens

Queens, het grootste stadsdeel van New York en hard op weg om een echte culturele bestemming te worden. Dit heeft de wijk vooral te danken aan het Museum of Modern Art. Andere bekende culturele instituten in de wijk zijn het Contemporary Art Center, het Isamu Noguchi Garden Museum en het American Museum of the Moving Image. Vooral het Contemporary Art Center is erg hip.

Queens

Staten Island

Dit stadsdeel is er één van uitersten. Je kunt hier werkelijk alles beleven. Zo is er een heuse koloniale wijk waar schitterende koloniale huizen staan. Tevens vind je er de oudste kinderschool van Amerika. Dit moois vind je in Historic Richmond Town. Daarnaast heeft Staten Island haar eigen South Beach en bezit het de grootste collectie Tibetaanse kunst buiten Tibet in het Jacques Marchais Museum of Tibetan Art. Leuk om Staten Island te bereiken is met de gratis veerdienst vanaf Manhattan, je vaart gelijk langs het Vrijheidsbeeld.

Staten Island

Wil je meer te weten komen over de stadsdelen van New York dan is het leuk om deel te nemen aan een wandeltour met een lokale gids!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden