Stranden van New York

Het is lang niet bij iedereen bekend maar je kunt tijdens een citytrip New York ook lekker genieten van een dagje strand. New York beschikt namelijk over een kustlijn van ruim 22 kilometer.

Stranden van New York bezoeken

Coney Island  – Ongeveer 3 kilometer strand

Dit is wellicht het bekendste strand van New York, mede doordat het enorme pretpark grenst aan dit strand. Tevens vindt hier jaarlijks de Mermaid Parade plaats, tijdens dit evenement, waar jaarlijks een half miljoen bezoekers naartoe komen, wordt het begin van het zomerseizoen gevierd. De parade staat bekend om de extreme kostuums van de lopers.
Let op: Op mooie dagen kan het nogal druk worden op het strand.

TIP! Vergeet niet een hot dog te eten bij Nathan’s!

→ Surf Ave
Brooklyn, NY 11224

Brighton Beach

Wellicht klinkt Brighton je wel bekend in de oren, dit is namelijk een toeristische buurt. Brighton Beach ligt naast Coney Island. Gedurende zomerse dagen is dit strand populair bij gezinnen en individuen.

Je vindt hier wel veel Russisch sprekende die geëmigreerd zijn. In de directe omgeving van het strand vind je dan ook veel restaurants die de Russische of oost Europese gerechten serveren.

→ Brooklyn
NY 11235

Manhattan Beach

Ten oosten van Brighton Beach ligt Manhattan Beach, in tegenstelling tot de bovenstaande stranden is dit een klein strandje. Bijzonder populair bij lokale families maar lastig te bereiken met het openbaar vervoer. Dit strand van New York is ook bijzonder populair om te picknicken en barbecueën.

Goed om te weten

Belangrijk om te weten als je naar het strand in New York gaat:

  • Toegang tot de stranden is gratis
  • Let op dat zwemmen alleen is toegestaan als het reddingsteam aanwezig is.
  • Glazen flessen zijn niet toegestaan

 

Heb jij tijdens je stedentrip New York, genoten op een van bovenstaande stranden van New York?  Laat ons weten hoe het was! Of heb je betere suggesties? Wij horen het graag.

 

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden