Top 3 parken in New York

Wil je je na een drukke dag New York even terugtrekken? Dan kan dat, in de parken van New York! Wij hebben een top 3 parken in New York voor je gemaakt zodat je ook kennis maakt met de andere kant van New York!

 1. Central Park
  Central Park is toch wel één van de bekendste parken van New York. Het park is 3,41 vierkante kilometer groot en ligt op het schiereiland Manhattan. Geniet van de leuke romantische bruggen, prachtige uitzichten en ervaar hoe New Yorkers ontspannen na een dag werken of in het weekend. Tevens vind je er een Zoo en ligt hier het Metropolitan Museum of Art. Ook worden er in het park veel optredens gegeven, zijn er veel sportactiviteiten en roller disco. In de kerstperiode vind je er een kerstmarkt. Je kunt Central Park goed bereiken met de metro.
  Central Park
 2. High Line Park
  Het High line park is een bijzonder park gelegen in het Lower West Side van Manhattan. Wat het park zo bijzonder maakt, is dat het park zich op grote hoogte boven de grond bevindt, op het traject van een verhoogde spoorweglijn die al sinds de jaren 80 niet meer gebruikt is. Het park is zo’n 1,6 kilometer lang en dus zeker een bezoek waard als je in New York bent!
  High Line Park
 3. Brooklyn Bridge Park
  Het Brooklyn Bridge Park ligt recht onder de Brooklyn Bridge en dus ook aan het water. In totaal is het park 3,4 vierkante kilometer en staat het vooral bekend om zijn parktuinen, wandelpaden langs de rivier en het prachtige uitzicht over Manhattan. Ook in het Brooklyn Bridge Park is er veel te doen. Er zijn meerdere sportvelden, hardloop- en fietspaden en een pop-up zwembad. Maar vooral bij de Pier is er veel te doen. De Pier loopt van Pier 1 tot en met Pier 6. Bij Pier 1 en Pier 5 is er voor de sportliefhebber het meest te beleven, bij Pier 4 is een strandje te vinden en bij Pier 5 is er de mogelijkheid om te vissen. Een bezoek aan Brooklyn Bridge Park maakt je stedentrip New York compleet!
  Brooklyn Bridge Park

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden