Top 5 gratis activiteiten New York

New York gratis? Is dat wel mogelijk? Ondanks dat ik je niet kan helpen aan een gratis accommodatie, kan ik je wel tips geven over een aantal gratis activiteiten New York. De stad is rijk aan vele musea, activiteiten, bezienswaardigheden, kerken en parken. Hoewel de meeste dingen een aardig centje kosten zijn er gelukkig nog genoeg activiteiten waar je helemaal niet voor hoeft te betalen.

  • Hispanic Society of America museum en bibliotheek

In het noorden van Manhattan vind je de grootste collectie van Spaanse kunst buiten Spanje. Meer dan 600.000 zeldzame boeken en manuscripten zijn hier te bewonderen.

  • Governors Island

Op slechts 5 minuten afstand van Downtown Manhattan ligt dit eiland. Je kunt er met de veerboot heen en het is dit jaar toegankelijk van 28 mei tot 25 september. Het is helaas niet helemaal gratis want voor een retourtje per veerboot betaal je € 2,-. Tenzij je het eiland op zaterdag of zondag bezoekt dan is ook dit zelfs gratis voor 11.30 uur.

Op het eiland kun je jezelf echt de hele dag vermaken. Er zijn diverse bezienswaardigheden te bewonderen, je kunt er heerlijk fietsen (het 1e uur kun je een gratis fiets lenen), midgetgolfen en je mag je eigen eten en non-alcoholische drankjes meenemen. Dit kan je nuttigen op één van de vele picknick plekken op het eiland. Ook is het op bepaalde plekken toegestaan om te barbecueën, dit moet je echter wel van tevoren reserveren.

  • Downtown Boathouse

Deze organisatie geeft jou de mogelijkheid om 20 minuten lang gratis te kajakken op de Hudson River. Houd er wel rekening mee dat de laatste boten een half uur voor sluitingstijd uitvaren.

Gratis kajakken kan in de weekenden en vakanties van 21 mei – 10 oktober van 09.00u – 17.00u.
Van 15 juni – 15 september is het tevens mogelijk om op dinsdag, woensdag en donderdag gratis te kajakken in de avonduren van 17.00u – 19.30u.

  • New York City Library

De bekendste bibliotheek van New York, die voornamelijk bekend staat op het prachtige interieur. De weg erheen is al een avontuur, de trottoirs in de aanloop zijn voorzien van citaten uit de literatuur. De bibliotheek is dagelijks te bezoeken en er worden tevens gratis rondleidingen gegeven van maandag t/m zaterdag om 11.00u en om 14.00u. Op zondag alleen om 14.00u.

Let op! In de zomer is de bibliotheek gesloten op zondag.

  • Staten Island Ferry

Iedereen die New York bezoekt wil graag het Vrijheidsbeeld bewonderen. De tours hiervoor starten vaak bij $ 12. Echter de Staten Island Ferry is geheel gratis. Deze ferry vaart 7 dagen per week op en neer tussen Manhattan en Staten Island. Tijdens deze overtocht heb je een prachtig uitzicht over de skyline en het Vrijheidsbeeld.

staten island

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden