Wall Street

Wall Street
Iedereen kent de naam Wall Street wel. Wall Street New York is niet alleen bekend om het financiële hart van de stad maar ook is Wall Street in de film industrie zeer populair. Er zijn dan ook verschillende films gemaakt over Wall Street. De film de Wall Street uit 1987, Wall Street Money Never Sleeps uit 2010 en één van de bekendste The Wolf of Wall Street uit 2013.

Tijdens je stedentrip New York mag deze bezienswaardigheid dan ook zeker niet ontbreken!

De naam Wall Street komt uit de tijd dat de Nederlanders ‘Nieuw Amsterdam’ kochten van de lokale Indiaanse stam, er werd toen een muur opgericht die de noordelijke grens van de nieuwe kolonie vormde.

De eerste ‘wall’ langs de straat bestond toen uit een houten scheiding. Uiteindelijk werd de omwalling tegen de 19e eeuw door de Britten verwijderd.

Wall Street New York

Reputatie Wall Street
In de jaren na de Amerikaanse Revolutie geven de archieven aan dat handelaars en speculanten samenkwamen onder een specifieke buttonwood die aan het begin van Wall Street stond. In 1792 vormden zij de Buttonwood Association. Hier ligt dan ook de oorsprong van de New Yorkse beurs, waarvan het hoofdkantoor sinds eeuwen in Wall Street gevestigd is.

Meer informatie over Wall Street
Tegen het einde van de 19e en begin van de 20e eeuw was Wall Street de plaats voor grote financiële bedrijven om zich te vestigen. Er werden zo veel grote gebouwen neergezet dat de wijk rond Wall Street zijn eigen skyline begon te krijgen.

Wall Street kent veel bekende gebouwen met bekende personen zoals J.P. Morgen, hij bouwde zijn hoofdkwartier aan 23 Wall Street, dit was meerdere jaren hét belangrijkste financiële instituut van de hele Verenigde Staten. Je kan tot op de dag van vandaag nog steeds putjes in de muur zien van een nooit opgeloste bomaanslag uit 1920.

Andere opmerkelijke gebouwen zijn bijvoorbeeld de tempelachtige Federal Hall, dit gebouw was oorspronkelijk gebouwd om te dienen als stadhuis. Of het New York Stock Exchange, tegenwoordig een Nationaal Historisch Monument. Deze is te vinden op 40 Wall Street en was vroeger dé thuisbasis van de Bank of Manhattan.

De Stier
De stier van Wall Street is één van de bekendste symbolen van Wall Street. De stier staat symbool voor een ‘bull market’, een stijgende beurs.

Het Wall Street Journal
Het Wall Street Journal is een invloedrijk internationaal dagblad sinds 8 juli 1889. Deze krant wordt op de USA Today na het meest verkocht in de VS. Wall Street Journal is eigendom van Dow Jones & Company en richt zich op internationale zaken, financieel nieuws en aanverwante vraagstukken.

Ben je er al eens geweest? Laat ons weten wat we op Wall Street zeker niet mogen missen!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast New-York kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden